Az Alma Mater Weekend 2023-ban az esélyegyenlőségre és a parasportra fókuszál

Az SZTE Alma Mater minden évben az #almajóügy kezdeményezés keretében felkarol és kiemelten kezel egy-egy fontos, társadalmi érdeklődésre érdemes témát, és meghívja az Alma Mater Weekendre a szakértő civil szervezeteket, hogy segítsenek minél többekkel megismertetni a legfontosabb tudnivalókat, válaszolni a felmerülő kérdésekre.

1_1_1.png

2023-ban az Alma Mater Weeken az esélyegyenlőségre és a parasportra fókuszál. 

Az Alma Mater Weekend felvezető programsorozatának, az SZTE Lépjük meg! kihívás részeként Mocsári Bence paratriatlonista volt az Alumni Uni Tudásműhely áprilisi beszélgetésének vendége. A vele készült interjú ITT olvasható, a beszélgetés az SZTE Alma Mater youtube-csatornáján visszanézhető. 

Május Hónap Alma Mater Tagja Mihállfy Kinga, parasportoló volt, aki velünk lesz az Alma Mater Weekenden is a díjátadókor. A vele készült interjú ITT olvasható. 

 

nemadomfel.png"Mi nem adjuk fel. Az élet olyan, mint a box, adni jobb, mint kapni! Egy kerekesszékes sportélményt adnak nektek, várunk szeretettel!"
A Nem Adom Fel Alapítvány egy fantasztikus szervezet, amely az emberek inspirációjával, támogatásával és életrevaló hittel azon dolgozik, hogy segítse azokat, akik nehéz helyzetbe kerültek.
A Nem Adom Fel Alapítvány olyan embereket támogat, akik küzdenek betegségekkel, sérülésekkel vagy más kihívásokkal, és azt üzeni nekik: Soha ne add fel! Az alapítvány segítségével ezek az emberek megkapják a szükséges erőt, motivációt és anyagi támogatást ahhoz, hogy felépüljenek és újra boldog és teljes életet élhessenek.
Ahhoz, hogy ezek a csodálatos történetek folytatódhassanak, az alapítvány folyamatosan számít a támogatásunkra. Minden apró lépés, minden adomány számít. Nemcsak az alapítvány pénzügyi segítségére van szükség, hanem arra is, hogy terjesszük az üzenetüket, és segítsünk felhívni a figyelmet a fontos ügyre.
Mert az életben mindig lesznek nehézségek, de a legfontosabb az, hogy soha ne add fel.
Köszönjük. hogy ennyien velünk tartottatok a Weekenden és kipróbáltátok, milyen nem feladni!
napos_oldal.pngSzereted a kutyákat? Volt már lehetőséged segítő négylábúval ismerkedni? A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány jóvoltából a Weekend és Családi Napon a legkisebbek is megismerkedhetnek a legügyesebb ebekkel!
Az alapítvány 1996 óta működik, legfőbb célja a fogyatékkal élők segítése, és érdekvédelme. A Gyereknapon "Ismerj meg és fogadj el!" interaktív programjukkal készülnek az érdeklődő gyermekeknek, melynek lényege, hogy játékos formában ismerkedhetnek meg a fogyatékkal élők nehézségeivel, élethelyzeteivel, ezáltal elfogadóbbá váljanak irántuk.
A standnál találkozhattok majd vakvezető kutyás munkatársukkal, kutyusával, különböző szimulációs játékokat próbálhattok ki, belelapozhattok a Napos Mesék különleges mesekönyvébe, vagy akkor be is szerezhetitek a saját példányotokat.
A Napos Mesék könyvről mi is írtunk, ITT elolvasható az ajánlónk. Ha a helyszínen nem tudtad beszerezni a saját példányodat, de szeretnéd, az SZTE Alma Mater irodájában július 7-ig még megteheted. Írj nekünk üzenetet a részletekért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr318142674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása