Alakítsd a jövőt az AMP-vel! Shape the Future with AMP!
Indul az Alumni mentorprogram 2024-es őszi ciklusa. The autumn 2024 cycle of Alumni Mentoring Programme is launched.

 ENGLISH BELOW

amp_hu_1.png

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja nemzetközileg is kiemelkedő lehetőség, aminek keretein belül a jelenlegi hallgatókat támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben az egyetemen végzett sikeres szakemberek.  A program 2014 tavaszán indult, azóta több mint 1000 sikeres mentorálás zajlott le.

Jelenleg 2500 alumni mentor várja a hallgatók jelentkezését szinte minden szakterületről 42 országból.

Az Alumni Mentorprogram legfőbb célja, hogy az SZTE-s hallgatók a szakmai gyakorlatukon kívül is értékes tapasztalatokat szerezhessenek a munkaerő-piacon, bővítsék az egyetemen megszerzett tudásukat és kiépítsék kapcsolati hálójukat. A mentorok a program segítségével ugyanakkor kapcsolatban maradhatnak alma materükkel, gondoskodhatnak a cégek munkaerő-utánpótlásáról, és támogathatják a felnővő generáció szakmai előmenetelét és személyiségfejlődését. A mentorprogram a hallgatók körében igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen a korlátlan alkalommal felvehető kurzus keretein belül személyesen és egyedülálló módon rugalmasan kérhetnek tanácsot a munkaerő-piacot jól ismerő sikeres szakemberektől.

Jelentkezz mentornak és ALAKÍTSD A JÖVŐT AZ AMP-vel, ha...

  • az SZTE-n végeztél
  • szívesen támogatnád a jelenlegi hallgatók szakmai fejlődését
  • szívesen támogatnád alma materedet, a Szegedi Tudományegyetemet
  • érdekel, milyen egy pályakezdő nézőpontjából a karriered, a szakmád
  • szeretnél része lenni egy színes és támogató közösségnek

A mentor és mentorált közti kapcsolattartás rugalmas és kötetlen, a két fél megegyezésén alapul és a felek lehetőségétől és igényétől függ. A program keretében minimum havi két- három kapcsolatfelvétel javasolt, de az együttműködés tartalma és kapcsolatfelvétel módja szabadon alakítható (személyes és online mód is elfogadott)

Jelentkezz mentoráltnak és ALAKÍTSD A JÖVŐD AZ AMP-vel ha...

  • az SZTE-n tanulsz
  • tanácstalan vagy és
  • szeretnél útmutatást, segítséget kapni a választott pályáddal kapcsolatban
  • céltudatos vagy és
  • szeretnél gyakorlati tapasztalatot szerezni a munkaerőpiacon és
  • jól jönne egy kontakt az álommunkahelyen

A jelentkezéshez mindössze annyit kell tenned, hogy regisztrálsz a www.uniszegedalumni.com oldalon, és bejelölöd a "Vállalom a mentorálást" (mentorok esetén) vagy a "Mentort keresek" (mentoráltak esetén) opcióit.

A további aktualitásokat az Alumni mentorprogram csoport hírfolyamán keresd!

Videoguide

Textinfo

Hallgatóknak

 Ha bármi kérdésed van, keress minket az almamater@szte.hu e-mail címen!

-------------------------------------------------------

SZTE Alma Mater's Alumni Mentoring Programme is an initiative that forms a bridge between university students and the world of work. The aim of the program is to help students build their careers and to create an opportunity to gain real-world experience during their university studies. Launched in spring 2014, the programme has since delivered over 1000 successful mentoring sessions.

Currently, 2,500 alumni mentors from almost all disciplines in 42 countries are waiting for applications from students.

The main goal of the Alumni Mentoring Programme is to enable students to gain valuable experience in the labour market beyond their internships, to expand their knowledge and to build their network of contacts. At the same time, the programme helps mentors to stay in touch with their alma mater, to ensure that companies have a supply of new staff and to support the professional and personal development of the next generation. The mentoring programme is very popular with students, as it offers an unlimited number of sessions, allowing them to seek advice from successful professionals with a deep understanding of the labour market in a personal and unique flexible way.

Be a mentor and SHAPE THE FUTURE WITH AMP if you...

  • graduated from SZTE
  • would like to support the professional development of current students
  • would like to support your alma mater, the University of Szeged
  • are interested in your career and profession from the point of view of a young professional
  • want to be part of a colourful and supportive community


The relationship between mentor and mentored is flexible and informal, based on the agreement of both parties and depends on the possibilities and needs of each party. A minimum of two to three contacts per month is recommended, but the content of the cooperation and the way of contact can be freely adapted (face-to-face and online modes are accepted)

Be a mentee and SHAPE YOUT FUTURE WITH AMP if you...

  • are studying at the SZTE
  • are clueless and
  • want guidance and help with your chosen career
  • are goal-oriented and
  • want to gain practical experience in the labour market and
  • could use a contact in your dream job

All you need to do is register at www.uniszegedalumni.com and choose "Offer mentoring" (for mentors) or "Seek mentoring" (for mentees).

For the latest news and information, check the group "Alumni Mentorprogram" feed!

Videoguide

For students

If you have any questions, please contact us at almamater@szte.hu!

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr9418477013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása