Híd, ami a jövőddel összeköt
Az AMP keretében az SZTE többezres alumni közösségének tapasztalt tagjai segítik a jelenlegi hallgatókat szakmai előmenetelükben

egyetemi_fooldal.png

Az Alma Mater Alumni Mentorprogramja, az AMP olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között. A program célja, hogy segítse a hallgatókat karrierjük építésében és lehetőséget teremtsen egyetemi tanulmányaik során a valós tapasztalatszerzésre.

Ugyanakkor a kezdeményezés nemcsak a tanulók számára jelent előnyt, hanem a résztvevő mentorok számára is, hiszen lehetőséget nyújt a tehetséges fiatalok megtalálására és felkarolására. Alumni mentor lehet mindenki, aki egykor az SZTE-n, vagy jogelőd intézményeiben szerzett diplomát, és karirierjének jelenlegi pontján nyitott arra, hogy egy erős közösség, az alumni mentorok tagja legyen és segítse a következő generációt szakmai kérdésekben.

Az AMP tehát hozzájárul a Szegedi Tudományegyetem és a munkaerőpiac közötti erős és élő partnerség kialakításához.

A Magyarországon és Közép-Európában is egyedülálló program olyan versenyelőnyhöz juttathatja a munka-erőpiacra érkező frissdiplomásokat, amellyel azonnal kitűnhetnek kortársi közegükből. 

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között. A kapcsolattartás rugalmas és kötetlen, a két fél megegyezésén alapul és a felek lehetőségétől és igényétől függ. A tapasztalatok és visszajelzések azt mutatják, hogy a programban történő részvétel személyre szabott, egyedülálló segítség minden hallgató számára.  A mentor tudását és tapasztalatait megosztva a hasonló pályára készülő hallgatóval mindig abban tud segíteni, ami adott élethelyzetében a leginkább foglalkoztatja a hallgatót.  A részvétellel a diákok jobban felkészülnek a munkaerő-piacon való helytállásra, lehetőségük nyílik kapcsolatokat építeni, esetleg hosszú távú karrierterveket kialakítani.  

Az egyedülálló program módszere és eredményei hazai és nemzetközi szakmai elismerésben is részesültek:

  • 2021-ben az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának az Impact Awards 2021 díjat ítéltélték,a folyamatosan növekvő, sokrétű és hatékony mentorprogram kidolgozásáért, a hallgatók és az alumni tagok támogatásáért.
  • 2023-ban Mentor Oscar díjat nyert szervezeti kategóriában az Alumni mentorprogram keretében végzett tevékenységéért és az ennek hatására kialakuló iránymutató és támogató közeg létrejöttéért

 

A program 2014-ben indult, az elmúlt 20 ciklusban közel 800 sikeres mentorálási együttműködés zajlott le, mindig 91%-nál magasabb elégedettségi visszajelzéssel. 

"Így, 4 évvel a program után, a munkából visszanézve, az egyetem leghasznosabb kurzusa volt számomra. A részvételnek köszönhetem azt a munkakört, ahol most dolgozom, és nagyon elégedett vagyok. Nem azért, mert azonnal állást ajánlott az egykori mentorom, hanem mert megmutatta, mit is jelent pontosan ez a szakterület, és mivel megtetszett, utána már erre a területre mentem gyakorlatra. Nem véletlen, hogy azóta én is jelentkeztem alumni mentornak, örülök, ha én is segíthetek a mostani hallgatóknak" - mondja Gábor, az egyik alumni mentor a több mint 2000 közül, akik szívesen segítenek és várják a hallgatók jelentkezését 42 országból világszerte.

Több információ: www.uniszegedalumni.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr6818305933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása