Oscar-díjas az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramja
Az SZTE Alma Mater 2021-ben nemzetközi díjat elnyert Alumni mentorprogramja idén egy hazai díjra is méltónak bizonyult.

img_0944.jpgA 2010-ben hagyományteremtő céllal létrehozott Mentor Oscart azoknak a szervezeteknek és egyéneknek ítéli oda a szakmai zsűri, akik jelentős eredményeket értek el a mentoring és a coaching szemléletű vezetés terjesztésében és felhasználásában a munkájuk során hazánkban. Magyarországon 2023-ban szervezeti kategóriában első helyezett lett a Szegedi Tudományegyetem. A nívós díjat az Alumni mentorprogram keretében végzett tevékenységéért és az ennek hatására kialakuló iránymutató és támogató közeg létrejöttéért kapta az SZTE Alma Mater közössége.

381233679_798404282294773_4716363056889606427_n.jpg

Az Alumni mentorprogramért járó Mentor Oscar szervezeti díjat a Szegedi Tudományegyetem nevében Dr. Fendler Judit Kancellár Asszony vette át.

Az SZTE alumni szervezet 18 éves történetében kiemelt szereppel bír az Alumni mentorprogram. A jelenlegi, 2023-24-es tanév őszi szemeszterében már a 20. ciklus indul, az eddigi ciklusok alatt 1000 főnél több résztvevővel 745 sikeres mentorálás zajlott le. A 20 ciklus, a visszatérő résztvevők, és a mentorált hallgatókból lett alumni mentorok bizonyítják a program relevanciáját, elősegítik az alumni hálózatban rejlő potenciál támogató közösségé formálódását. Jelenleg már több mint 1900 alumni mentor várja 42 országból világszerte a hallgatók jelentkezését.

A hazai szakmai elismerés mellett a magyar egyetemek alumni hálózatai között szintén  elsőként kapott nemzetközi elismerést az Alumni mentorprogram. Az „Exceptional Dedication to Mentoring and Professional Guidance” azaz a „Kivételes elkötelezettségért a Mentorálás és Szakmai iránymutatás területén” díjat az SZTE Alma Mater három munkatársa vehette át a folyamatosan növekvő, sokrétű és hatékony mentorprogram kidolgozásáért, a hallgatók és az alumni tagok támogatásáért.

Az Alumni Mentorprogram legfőbb célja, hogy az SZTE-s hallgatók a szakmai gyakorlatukon kívül is értékes tapasztalatokat szerezhessenek a munkaerőpiacon, kiépítsék kapcsolati hálójukat, és bővítsék az egyetemen megszerzett tudásukat. Az alumni mentorok a program segítségével ugyanakkor kapcsolatban maradhatnak alma materükkel, gondoskodhatnak a cégek munkaerő-utánpótlásáról, és támogathatják a felnövő generáció szakmai előmenetelét és személyiségfejlődését.

A mentorprogram a hallgatók körében igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen a korlátlan alkalommal felvehető kurzus keretein belül személyesen és egyedülálló módon kérhetnek tanácsot a munkaerőpiacot jól ismerő sikeres szakemberektől.

Az alumni mentorok számára is többet kínál az utánpótlás-nevelésnél, hiszen 2021-ben a jelenlévő régi mentorok részvételével megalakult az Alumni Mentorok Klubja, a mentorprogramban a hasonló értékek mentén kapcsolódó alumni inspiráló szellemi közege, mely szervezett keretet teremt a mentorok számára az egymás közötti tapasztalatcserére, fejlődésre és együttműködésekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr9018219847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása