Nemzetközi elismerést kapott az SZTE Alma Mater

u_szeged_borit_graduwayimpactaward_1.png

A világ legkiválóbb egyetemeinek alumni hálózatait összefogó és támogató cég, a Graduway tüntette ki a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezetének munkatársait kiemelkedően sikeres, hét éve működő Alumni Mentorprogramjáért és az SZTE-s hallgatóknak és öregdiákoknak nyújtott támogatásáért.

A magyar egyetemek alumni hálózatai között elsőként kapott nemzetközi elismerést a Graduwaytől az SZTE NKI Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezete. Az „Exceptional Dedication to Mentoring and Professional Guidance” azaz a „Kivételes elkötelezettségért a Mentorálás és Szakmai iránymutatás területén” díjat az SZTE Alma Mater három munkatársa, Prof. Dr. Görög Márta alumni ügyekért felelős rektori megbízott, Schwimmer-Tóth Tímea alumni koordinátor és Gerháth Györgyi mentorprogramért felelős koordinátor kapta meg. A Graduway a díjat az SZTE Alma Maternek a folyamatosan növekvő, sokrétű és hatékony mentorprogram kidolgozásáért, a hallgatók és az alumni tagok támogatásáért ítélte oda. A brit székhelyű cég olyan nemzetközileg élen járó egyetemek alumni közösségeinek építését is segíti, mint például az Oxfordi Egyetem (University of Oxford), a Kaliforniai Egyetem (UCLA) a Tulane Egyetem (Tulane University), a University College London és a University of Colorado Boulder.

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja nemzetközileg is kiemelkedő mentorprogram, aminek keretein belül a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi hallgatóit támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben az egyetemen végzett sikeres szakemberek. A program 2014 tavaszán indult, azóta 195 mentor és több száz mentorált vett részt rajta, a Graduway által fejlesztett www.uniszegedalumni.com honlap segítségével pedig további 224 potenciális mentor jelezte segítségnyújtási szándékát 2020 áprilisa óta.

Az Alumni Mentorprogram legfőbb célja, hogy az SZTE-s hallgatók a szakmai gyakorlatukon kívül is értékes tapasztalatokat szerezhessenek a munkaerőpiacon, kiépítsék kapcsolati hálójukat, és bővítsék az egyetemen megszerzett tudásukat. A mentorok a program segítségével ugyanakkor kapcsolatban maradhatnak alma materükkel, gondoskodhatnak a cégek munkaerő-utánpótlásáról, és támogathatják a felnövő generáció szakmai előmenetelét és személyiségfejlődését. A mentorprogram a hallgatók körében igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen a korlátlan alkalommal felvehető kurzus keretein belül személyesen és egyedülálló módon kérhetnek tanácsot a munkaerőpiacot jól ismerő sikeres szakemberektől.

Ha ön is szeretne csatlakozni az Alumni Mentorprogramhoz mentorként vagy mentoráltként, regisztráljon a www.uniszegedalumni.com oldalon, vagy kérjen további információt az almamater@szte.hu e-mail címen.

 

További információk: almamater@szte.hu

www.unszegedalumni.com

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr3316405774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása