Online segédanyaggal támogatja az SZTE Alma Mater az érettségizőket

a_tankonyveken_tul.png

A Szegedi Tudományegyetem volt és jelenlegi hallgatóit összefogó közössége 2017-ben indított egy olyan kezdeményezést, amely ingyenesen, bárki által elérhető módon, online formában támogatja a természettudományos és humán tárgyakból érettségiző diákokat. A program célja, hogy segítse az érettségizőket az egyetemi szakok által támasztott elvárások áttekinthetőbbé tételében.

A kezdeményezés eredetileg matematika, fizika és kémia területén öt oktatóvideó közzétételét vállalta. Azóta a videók száma 11-re nőtt, és a humán terület (magyar nyelv és irodalom, történelem) is bekerült a programba. A felkészítő anyagok elérhetőek az SZTE Alma Mater YouTube-csatornáján.

Az oktatóvideók tematikája a vizsgák menetét, feladatlapok ismertetését, feladatleírások értelmezését és az értékelést foglalja magában. A videók időtartama fél – egy óra körüli, hasonlóan a középiskolai tanórákhoz. Az SZTE oktatói és középiskolai tanárok segítik a felkészülést.

A segédletek hangsúlyt fektetnek a feladatok legalapvetőbb kikötéseire, segítve a tanulókat a példák leírásában és szövegértésében. A videók részletesen tárgyalják az írásbeli és szóbeli vizsgák felépítését, menetét, valamint a tételek helyes felépítését és ismertetését. A humán tárgyak esetében külön kiemelik a szövegértési és szövegalkotási feladatokat. A konkrét feladatok a videó felvételeknek megfelelő érettségi vizsgák rendjéhez igazodnak, a 2024-es évben ezek természetesen változhatnak, de a szakmai háttér és tudásanyag állandó. Kérjük, az elhangzott tétel kidolgozását tartalmazó videó megtekintését követően ezeket figyelembe venni! 

A videók az SZTE Alma Mater YouTube-csatornáján érhetőek el, és a diákok körében népszerűek. Az idei évre is szívből kívánunk alapos felkészülést, amelyet segédanyagainkkal is kiegészíthetnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr8818305025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása