Élményekkel teli rendhagyó irodalomórát tartott Lovranits Júlia Villő az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 1B osztályában

Különleges esemény zajlott le az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 1B osztályában 2024. június 14-én, ahol rendhagyó irodalomórát tartott Lovranits Júlia Villő írónő, az SZTE alumnája. A foglalkozást Vincze Istvánné, az intézmény igazgatóhelyettese nyitotta meg, köszöntve az írónőt és hangsúlyozta, hogy ritka alkalom, amikor diákok személyesen találkozhatnak igazi íróval.

ljv.PNG

Az osztályfőnök, Kopaszné Bakos Anikó, mesélt a gyerekeknek Lovranits Júlia Villőről, a 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok díszvendégéről. Az órát különféle interaktív és szórakoztató tevékenységek gazdagították, amelyek az irodalom, a természet és a hagyományok köré épültek.

Az időjárással kapcsolatos játék indította az órát, majd a gyerekek azt is megtudhatták egymásról, hogy ki milyen állatokat kedvel, legyen az madár, delfin, cica, kutya vagy ló. Az állatok iránti érdeklődés különösen színesítette a programot.

Az írónő egy hangyás mesével folytatta, amely a helyesírás fontosságát is hangsúlyozta, majd madárénekek felismerése és a madarak izgalmas világának megismerése keltette fel a nebulók figyelmét. Az óra során a néptánc kultúrájába is belekóstolhattak a résztvevők, megtanulva, mi az a csujogtatás, amely a magyar népi táncok jellegzetes eleme.

A sárkányos mese kapcsán a gyerekek különböző kézjeleket tanultak, mint például a láma, kígyó és madár jelei, amelyeket otthon is bemutathattak a családjuknak. A nappal-éjszaka mese lehetőséget adott a diákoknak, hogy kiereszthessék a hangjukat, végezetül egy indiai népmese által azt is megtudták, hogy az elefántok régen tudtak-e repülni.

A rendhagyó irodalomóra végén a gyerekek rengeteg élménnyel gazdagodtak és az írónő által írt A tündérkapu titka című mesekönyv alapján készült könyvjelzőt is hazavihették emlékül. Az iskola a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából Az év természetvédelmi gyermekkönyve díjas mesekönyvekből is részesült, amelyeket a diákok közösen élvezhetnek majd.

Ez a rendhagyó irodalomóra nemcsak a könyvek és az olvasás iránti szeretetet erősítette a gyerekekben, hanem lehetőséget adott számukra, hogy kreatív és játékos módon tanuljanak a természetről és a különböző kultúrákról. Kopaszné Bakos Anikó lelkiismeretes munkáját kiegészítve az ilyen élmények maradandó emlékeket hagynak a gyermekekben, tovább növelve érdeklődésüket az olvasás és a tanulás iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr6918431545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása