A LÉNYEG AZ ALUMNI MENTORPROGRAMRÓL
Indul az 2023-as tavaszi félév az Alumni Mentorprogramban

Várjuk a mentorok és mentoráltak jelentkezését! 

A jelentkezéshez mindössze annyit kell tenned, hogy regisztrálsz a www.uniszegedalumni.com oldalon, és bejelölöd a "Vállalom a mentorálást" (mentorok esetén) vagy a "Mentort keresek" (mentoráltak esetén) opcióit, és máris böngészhetsz a neked legmegfelelőbb mentorálásra nyitott felhasználók között. A későbbiekben a profilbeállításoknál ez bármikor módosítható, vagy kérheted a program koordinátor segítségét.

alumni_mentorprogram_bejegyzes.png

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja nemzetközileg is kiemelkedő mentorprogram, aminek keretein belül a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi hallgatóit támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben az egyetemen végzett sikeres szakemberek. A program 2014 tavaszán indult, azóta 736 sikeres mentorálási együttműködés zajlott le, 91%-os elégedettségi visszajelzéssel. A program adminisztrációja és keretei a www.uniszegedalumni.com honlap segítségével valósulnak meg, egyre professzionálisabbá és egyszerűbbé téve a mentorok és hallgatók egymásra találásét. 

Jelenleg már több mint 1300 mentor várja a hallgatók jelentkezését. 

alumni_mentorprogram_zoom_3.pngAz érdeklődőknek a részletekről online tájékoztatót tartunk, de ha a lemaradnál, akkor érdemes megnézni a guide-videókat, vagy kérdezhetsz az almamater@szte.hu címen. 

A legfontosabb információk:

A mentor és mentorált közti kapcsolattartás rugalmas és kötetlen, a két fél megegyezésén alapul és a felek lehetőségétől és igényétől függ. A program keretében minimum havi két- három kapcsolatfelvétel javasolt, de az együttműködés tartalma és kapcsolatfelvétel módja szabadon alakítható, személyes, vagy online módon is történhet: e-mail, online megbeszélések, telefon, stb. 

További részletek: hallgatóknak és mentoroknak

Jelentkezz mentornak, ha...

  • az SZTE-n végeztél
  • szívesen támogatnád a jelenlegi hallgatók szakmai fejlődését
  • szívesen támogatnád alma materedet, a Szegedi Tudományegyetemet
  • érdekel, milyen egy pályakezdő nézőpontjából a karriered, a szakmád
  • szeretnél része lenni egy színes és támogató közösségnek
     

Jelentkezz mentoráltnak, ha...

  • az SZTE-n tanulsz
  • szeretnél útmutatást, segítséget kapni a választott pályáddal kapcsolatban
  • tanácstalan vagy
  • szeretnél gyakorlati tapasztalatot szerezni a munkaerőpiacon
  • jól jönne egy kontakt az álommunkahelyen

 

Ha még bizonytalan vagy, akkor itt szerezhetsz több információt:

Útmutató mentorok számára

A mentorfunkció működéséről részletesebben

Útmutató hallgatók számára

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr8318037260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása