Lépésről lépésre hallgatóknak - Alumni mentorprogram
Tennivalók az Alumni mentorprogramban

header_1.png

Indulás - február 28-ig

  1. Döntsd el, hogy kurzusként, vagy anélkül szeretnéd teljesíteni. Ha kurzussal, akkor így keresd: XA0021-AlumMentPr-AlumMentPr. Ha anélkül, annak sincs akadálya, a tanúsítványt akkor is megkapod teljesítéskor.
  2. Regisztrálj a honlapon: uniszegedalumni.com, a regisztráció során „mentort keresek” jelölése, ezzel automatikusan bekerülsz az Alumni mentorprogram csoportba, ahol minden aktuális dologról informálunk.
  3. Kezdd el keresni a számodra ideális mentort! 
    • Használd a "Mentor keresése" funkciót és a szűrőket, minden mentor profilképe mellett: „szívesen segítek és vállalom a mentorálást” jelzés található, a profilja tartalmazza a részletes bemutatkozást és szakmai útját.
    • Érdemes megnézned az Alma Mater ajánlásával és a hallgatók visszajelzései alapján kiemelt mentorokat is, mert ők garantáltan tudnak segíteni.
  4. Kapcsolatfelvétel a mentorral:
    • Ha megvan a választott mentorod, küldd el a nevét a program koordinátornak (elérhetőségek alul).
    • A program koordinátor alakítja ki az alumni mentor – hallgató kapcsolatot a platformon, nektek csak elfogadni kell a javaslatot, a mentor elfogadhatja, vagy elutasíthatja azt.
    • Az esetleges elutasításnak nincs következménye, egyszerűen tovább keresünk.
    • Ha a mentor leokézta az együttműködést, küldj értesítést a program koordinátornak.
  5. Ha nem boldogulsz, gyere el az online tájékoztatóra február 7-én (13.00) 14-én (9.30), vagy 21-én (9.30), vagy használd a guide-videókat, vagy kérdezhetsz a program koordinátortól (elérhetőségek alul).

 Mentorálási folyamat - március - április - május - június

  1. Részvétel az Alumni mentorprogram hivatalos megnyitó ünnepségén - 2023. február 28. 10.30 GTK Aula
  2. Mentorálási alkalmak a mentor és a hallgató által egyeztetett feltételekkel, rendszerességgel, formában: de minimum havi 2-3 alkalommal, lehet online vagy személyes is.
  3. Mérföldkövek pipálás a folyamatról vagy mentorálási napló vezetése
  4. Bármilyen probléma, kérdés esetén azonnal jelezd a program koordinátornak, hogy segíthessen!

Zárás - június folyamán 

  1. Beszámoló küldése a program koordinátornak, amelyben a jelentkező kifejti személyes véleményét tapasztalatairól; kb. 1 oldal tejedelemmel, elektronikus formában eljuttatva, de aláírással hitelesítve a program végén 
  2. Mentorálási napló vagy online mérföldkövek: amely tartalmazza a program során lezajlott mentorálási tevékenységek rövid leírását, időpontját és helyszínét; elektronikus formában eljuttatva, a mentor és a mentorált által hitelesítve a program végén az SZTE Alma Mater részére.
  3. A programmal kapcsolatos kérdőív kitöltése, mentor ajánlása.
  4. Kurzus teljesítésének igazolása, tanúsítványok kiosztása

Ha bizonytalan vagy, kérdésed van, keresd a program koordinátorát! Tényleg!

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr1018039482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása