„AZ ALUMNI MENTORPROGRAMBAN OLYAN TAPASZTALATOT KAPTOK, AMI MÁR OLYAN, MINTHA MUNKAVISZONYBAN LETTETEK VOLNA”
Mentorok Reflektorfényben: Bessenyei Zsolt, Mester Mentor

Az Alumni mentorprogram sikere, a 15 ciklus eredményeinek alapja a velünk együttműködő alumni mentorok támogató és iránymutató munkája, amellyel immáron 7 éve segítik a hallgatókat. Az SZTE Alma mater munkatársai továbbra is azért tevékenykednek, hogy minél széleskörűbbé és hatékonyabbá tegyék ezt a programot. A most indított „Mentorok Reflektorfényben” sorozat keretében szeretnénk bemutatni azokat a kiváló szakembereket, akik velünk együtt építik a Szegedi Tudományegyetem szakmai közösségét.

bzs4.jpgSoron következő mentorunk, aki az e heti rivaldafénybe választottunk, Bessenyei Zsolt. Akár már részt vettél a mentorprogramban, akár nem, valószínű, hogy már hallottál róla, vagy láttad a nevét, hiszen gyakran megfordul egyetemi rendezvényeken. Az SZTE volt hallgatója a Pick Szeged Zrt. HR igazgatója jelenleg, aki már az Alumni Mentorprogram megalakulása óta karol fel egyetemi hallgatókat és vezeti be a HR sokoldalú világába.

Miért jelentkezett az Alumni Mentorprogramba mentornak?

Ez azért jó kérdés, mert én is csak most szembesültem azzal, hogy 2014 óta, a kezdetek óta benne vagyok a programban, és hát az se most volt, azóta sok-sok ciklus eltelt. Az egyik ok az biztos, hogy a hivatásszeretet volt, amit én megszereztem az egyetemen a legelső munkaügyi kapcsolatok évfolyamon. Elsősorban az jutott eszembe, hogy bárcsak nekem is lett volna mentorom akkoriban. Ezt mindig kihangsúlyozom a mentoráltjaimnak. Érezzék a súlyát annak, mennyit nyerhetnek azzal, hogy részesei lehetnek a mentorprogramnak, hiszen nekünk ez nem adatott meg akkor. Lett volna igényünk rá, lehet, hogy akár sokkal előrébb is tartanánk. Elsősorban az vezetett, hogy adhassak valami olyat nekik, ami nekem nem adatott meg. És ez egy nagyon jó érzés nekem.

Van esetleg emlékezetes mentorálási pillanata az elmúlt évekből? bzs5.png

Több is van, nem is tudom, hogy ki tudnék-e emelni egyet. Van olyan, amikor az ember elvállal 3-4 mentoráltat, és tudja, hogy azt is nehéz lesz egyeztetni a munka idejével, de azért eltökélt. És akkor jelentkezik még egy hallgató, én meg nem tudok nemet mondani, így igent mondok. Tudom, hogy neki jobb lesz, ha én még el tudom vállalni. Talán ezek azok a pillanatok, amit ki tudok emelni. Illetve beszélhetünk még a covid-helyzetről, amikor nem adta meg a járvány azt a lehetőséget, ami egy mentorprogram alapja: elengedhetetlen a személyes kontakt. Amikor online és távkapcsolatban beszélünk, akkor az nem adja vissza azt, mint amikor személyesen találkozunk a mentoráltakkal. Nekem ez is az, amit emlékezetes pillanatnak tudnék mondani, helyt állni és adni egy ilyen helyzetben is.

Volt olyan személy számodra hallgatóként, akire te példaképként tekintettél?

Volt igen, kettő ilyen oktatóm is volt, akikkel később egy másik szakon tanulva, de még a munkám során is munkakapcsolatba kerültem.

Van-e esetleg valamilyen gondolatod, üzeneted amit az alumniknak vagy maguknak a hallgatóknak üzennél az Alumni Mentorprogram kapcsán?

bzs6.JPGJelentkezzetek! Akarjatok bekerülni a programba! Akarjátok végigcsinálni: többet tudni, tapasztalni! Azt gondolom és mindenkinek azt szoktam mondani, hogy gondoljatok arra, amikor majd önéletrajzot kell írnotok és pályázni kell egy munkahelyre, akkor mindig mondják a hallgatók/frissdiplomások, hogy tapasztalatot kérnek. Na itt, az Alumni mentorprogramban olyan tapasztalatot kaptok, ami már olyan, mintha munkaviszonyban lettetek volna, mert egyfajta gyakorlati tapasztalatot szereztek, amivel előnyt élveztek más pályázókkal szemben.

Legyen Ön is az Alumni Mentor Klub tagja. A tagság nyitott minden alumni mentor számára. Bekapcsolódni az uniszegedalumni.com oldalon az Alumni Mentor Klub csoporthoz történő csatlakozással lehetséges.

bessenyei.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr2316785316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása