Fókuszban a generációk közötti kommunikáció
Így indítottuk a 21. ciklust az AMP-ben

Az Alumni Mentorprogram (AMP) keretében 2023/24-es tavaszi ciklus során 60 hallgató és 41 mentor kezdi meg a közös munkát. Külön öröm, hogy 5 nemzetközi képzésben tanuló hallgató is bejelentkezett a programra. Március első hetében el is kezdhették az együttműködést, az új jelentkezők számára ismét nyitórendezvénnyel készültünk, melynek vezérfonala idén a generációk munkafelfogásának különbségeire fókuszált.

_007_01647.jpg

Az esemény köszöntőjét Prof. Dr. Görög Márta Alumni ügyekért felelős rektori megbízott tartotta, melyben kiemelte a fiatalok munkaerőpiacon való elindulásához szükséges alapok biztosításának, illetve a most meghozott döntéseiknek fontosságát a flow-élmény vonatkozásában.

_014_1238.jpgEzt követően-Tényleg a csocsóasztal a megoldás?-címmel a Z generációsok a munka világában, a generációk közötti kommunikációs jellemzők és helyzetek kerültek a középpontba Vizi Noémi, az SZTE GTK doktoranduszának gondolatébresztő előadásában, melyben megismerhettük napjaink generációinak hozzáállásában kialakult változásokat, (melynek alapjául az ebben a témában végzett kutatása szolgált), ami elengedhetetlen a mentor-mentorált sikeres együttműködéséhez és a sikeres életpálya elindításához egyaránt.

_020_1281.jpgEzt követően mindenki feltehette a technikai kérdéseit az Alumni Mentorprogrammal kapcsolatban, a megjelentek lehetőséget kaptak az első kötetlen beszélgetés lebonyolítására a mentoraikkal/ mentoráltjaikkal.

Az Alumni Mentorprogram kiváló lehetőség tapasztalatszerzésre és munkakapcsolatok kiépítésére.

A mentoráltak lehetőségekkel és ismeretekkel gazdagodnak a munka világával kapcsolatban és a mentorok megismerhetik a jövő generáció elhivatott pályakezdőit és alkalmuk nyílik akár egy hosszabbtávú együttműködésre is.

Tudósítás: Kozák Luca Anna
Fotó: Zentai Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr318347661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása