Matek emelt szintű érettségire készülsz? Segítünk!

fokep.jpg

Új online segédanyag került fel az SZTE Alma Mater youtube csatornájára, amely az emelt szintű matematika érettségi felkészülésében nyújt segítséget középiskolásoknak.

Az Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer keretén belül megvalósuló A tankönyveken túl című rendezvénysorozatunk szokásos, téli etapja ez az előadás, amelyben elismert pedagógusok látják el tanácsaikkal és magyarázataikkal az érintetteket. Az előadás sorozatban kiemelten foglalkozunk a problémásabbnak ítélt tételekkel. 

Matos Zoltán, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Pro Progressio díjas matematika tanára és az SZTE Bolyai Intézet egyetemi docense, Dr. Kosztolányi József segít az első két videóban, a 12-es és 13-as tételeket vezették le. 

tanarok.jpg

Szilágyi Judit, a Makói József Attila Gimnázium matematika szakos tanára, aki a szegedi egyetem díját is megkapta, a Matematika Nagykövete lett. Szívesen vállalta a 14-es tétel bemutatását. 

szilagyi.jpg

Pedagógus Nívódíjjal kitüntetett Rójáné Oláh Erika a 16-os tétel értelmezésében segít. 

roj.jpg

Dr. Máder Attila nem csak a bizonyítási módszerekben nyújtott virtuális támogatást, hanem könyveivel és honlapján is élen jár a felkészítésben. 

mader.jpg

 Az egyetemi oldalról Dr. Kosztolányi József tanácsai egészítik ki a középiskolai magyarázatokat. Felsőoktatási Tanulmányi Emlékérem, kitüntetéses oklevél, Graphisoft-díj, illetve Beke Manó Emlékdíj tulajdonosa. Óraadóként folyamatosan tanít a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban. 

A videó sorozat az SZTE Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer A tankönyveken túl című, az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 azonosítójú, A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére című pályázat keretén belül jött létre.

Áprilisban Dr. Regdon Ibolya MOL MESTER-M díjas tanára tartott hasonló előadást kémiából, amely az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján szintén megtekinthető. Ha érettségi előtt állsz, mindenképpen érdemes követni bennünket a Facebookon és az Instagramon!  

Ha az SZTE-re szeretnél felvételizni, és vannak még megválaszolatlan kérdéseid, jelentkezz az Alumni Mentor Utánpótlás Programra, ahol egy hozzád és érdeklődési területeidhez leginkább illő, jelenlegi SZTE-s mentor fog segíteni az eligazodásban.

További információ és kapcsolat: almamater@szte.hu. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr5816746600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása