A tankönyveken túl – Felkészülés az emelt szintű írásbeli érettségire kémiából online előadás

kemia_fb_bejegyzes_kep_szechenyi2020_v2.jpg

Új online segédanyaggal támogatja az SZTE Alma Mater az érettségi előtt álló középiskolás diákokat, s egyben segíti felkészítő tanáraik munkáját is.

Dr. Regdon Ibolya, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium MOL MESTER-M Díjas kémia tanára az emelt szintű írásbeli érettségi vizsgán előforduló típusfeladatokkal kapcsolatban ad hasznos tanácsokat a videóban, amelyet az SZTE Alma Mater Facebook oldalán, az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján, valamint a www.uniszegedalumni.com oldalon lehet elérni az SZTE Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer zárt csoportban.

(A videó a fenti képre kattintva is egyből megtekinthető.)

dr_regdon_ibolya_bemutatkozo_profil.jpg

2019-ben Árva László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója tartott hasonló előadást magyar nyelv és irodalomból, 2020-ban pedig Szilágyi Judit, a Makói József Attila Gimnázium mestertanára és az SZTE TTIK nagykövete matematikából, amely előadások az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján szintén megtekinthetőek.

tankonyveken_tul_cover.png

 Az emelt szintű érettségi vizsgára való felkészülést a 2021 tavaszán-nyarán folytatódó rendezvénysorozat továbbra is támogatja, így mindenképpen érdemes követni az SZTE Alma Mater Facebook oldalát, hogy a legfrissebb hírekről és segédanyagokról értesüljön.

a_tankonyveken_tul-_felkeszules_az_emelt_szintu_matematika_erettsegire.jpg

Ezek az előadások A tankönyveken túl rendezvénysorozat keretein belül középiskolás diákok és pedagógusok részére kerülnek megszervezésre, amelyek az emelt szintű érettségire való felkészülést segítik elő. Ezen előadások egy részén általános, módszertani tájékoztatókra (őszi szemeszter), másokon (tavaszi szemeszter) specifikus, egy-egy tantárgyra koncentráló felkészítőkre kerül sor. A Junior Akadémia és A tankönyveken túl programjai nagyon jól kiegészítik és támogatják egymást, mivel a Junior Akadémia programjai hosszútávra szólnak, A tankönyveken túl workshopjai és előadásai pedig egyszeri alkalmak (és ingyenesek).

Az SZTE Alma Mater rendezvényeik szervezése során nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az MTMI és a humán tárgyak egyaránt érvényesüljenek és ezáltal minél több diáknak segíthessenek a felkészülésben és az egyetemre való bekerülésben.

A Szegedi Tudományegyetemre való bekerülést segíti elő az SZTE Alma Mater másik, kifejezetten középiskolásoknak szóló programja; az Alumni Mentor Utánpótlás Programra, amely során egy jelenlegi SZTE-s mentor segít a diákoknak eligazodni az SZTE-vel és a felvételi eljárással kapcsolatban felmerülő kérdésekben.

További információ és kapcsolat: 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr4416518422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása