Sikeresen zárult az iskolakezdési adománygyűjtés az SZTE Alma Mater szervezésében

Click here for the English version!

adomany1.jpg

Nagy sikerrel zárult az iskolakezdési tanszer- és ruhaadomány-gyűjtés, amelynek keretében a Szeged környéki szegregátumban élő gyerekek számára gyűjtöttek támogatást az SZTE Alma Mater szervezésében. A felajánlásokat a helyi közösség összefogásával valósult meg, az akció célja az volt, hogy minél több tanodás diák számára biztosítsák a tanévkezdéshez szükséges eszközöket. Az adománygyűjtést idén is az Elszalasztott 1000 év KHE koordinálásával jött létre, és ők juttatták el az érintett gyerekeknek a beérkezett iskolatáskákat, tanszereket és ruhákat.

Az első szállítmány már korábban célba ért, a szervezők pedig minden támogatótól érkezett adományt köszönetképpen fogadtak. Az akció során rengeteg tanszer, cipő és ruha gyűlt össze, amelyeket az alapítvány képviselője sikeresen átadott a rászoruló gyermekeknek. Az adományozók példamutató segítségének köszönhetően több tucat diáknak indult zökkenőmentesen a tanév.

adomany3.jpg

Az adománygyűjtési kampány során két gyűjtőponton lehetett leadni a felajánlásokat: az SZTE Alma Mater (Honvéd tér 6.) épületénél és a Somogyi-könyvtárban (Dóm téri épület). Az akció szeptember 15-én zárult, és a szervezők külön kiemelték, hogy csak újszerű állapotú ruhák, cipők és iskolai felszerelések kerültek kiosztásra, melyekkel a közösség minden tagja hozzájárult a gyerekek sikeres tanévkezdéséhez.

adomany2.jpg

Az Elszalasztott 1000 év KHE, valamint a gyűjtést szervező csapat ezúton is szeretné megköszönni mindenkinek, aki támogatta az akciót, és segített abban, hogy a gyerekeknek méltó módon indulhasson az új tanév.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr6618493544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása