„Stay hungry. Stay foolish.” A dobozon kívül gondolkozni
Mentorok Reflektorfényben: Nagy István, Kiváló Mentor

Az Alumni mentorprogram sikere, a 15 ciklus eredményeinek alapja a velünk együttműködő alumni mentorok támogató és iránymutató munkája, amellyel immáron 7 éve segítik a hallgatókat. Az SZTE Alma mater munkatársai továbbra is azért tevékenykednek, hogy minél széleskörűbbé és hatékonyabbá tegyék ezt a programot. A most indított „Mentorok Reflektorfényben” sorozat keretében szeretnénk bemutatni azokat a kiváló szakembereket, akik velünk együtt építik a Szegedi Tudományegyetem szakmai közösségét.

nini.jpgNagy István 1999-ben végzett programtervező matematikusként az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán. A német Webstrategy GmbH Technical Lead-je. Az Alumni Mentorprogram keretében 2016 óta támogatja az informatika iránt érdeklődő hallgatókat, folyamatos technikai ötleteivel, visszajelzéseivel segít fejleszteni a programot. A tettek embere. Támogató jelenlétével 2021-ben érte el a Kiváló Mentor címet, ennek kapcsán készítettük vele egy rövid kérdezz-felelek beszélgetést. 

Miért jelentkeztél az Alumni Mentorprogramba mentorként?

Mert úgy látom, hogy az Alumni mentorprogram keretében lehetőségem van átadni a hozzám forduló hallgatóknak mindazt a gyakorlati tudást, amit nekem egykor önerőből kellett megszereznem, kitapasztalnom, és amivel hatékonyabban tudnak majd érvényesülni a való életben, a munkaerőpiacon.

Volt olyan személy számodra hallgatóként, akire példaképként tekintesz vagy tekintettél akkor?

ni4.jpgTalán pontosabb megfogalmazásnak érzem, hogy mindannyiunknak vannak olyan személyei, akiktől tanulhatnak. Természetesen én sem vagyok kivétel, de nem mentorként tekintek rájuk, hanem inkább úgy, hogy tudtak nekem olyanokat mondani, ami engem is többé tett.

Volt valamilyen emlékezetes mentorálási pillanatod?

Inkább mentorálási folyamat. Tavaly, amikor a lezárások miatt kizárólag csak online mentorálás volt lehetséges, és csak online meetingeket tarthattunk. Eléggé szokatlan volt. Aki dolgozik is ebben, az tudja, hogy milyen nehéz még az online munkát is megszervezni. A mentorálás során talán még inkább. A legproblémásabb az, hogy nagyon sok az ismeretlen tényező a folyamatban, és nem biztos, hogy a hallgatók valóban értik-e azt, amit mondunk. Ez tehát nagy kihívás volt, de megoldottuk.

Van olyan gondolatod, üzeneted, amit a leendő alumni mentoroknak címeznél vagy a hallgatóknak a mentorprogram kapcsán?

ni.jpgSteve Jobs Stanford University előadásánál elhangzottakat: „Stay hungry. Stay foolish” üzenetét. Ez nagyjából azt jelenti, hogy mindenki számára az a legjobb, ha képes megtenni azt, hogy a dobozon kívül, vagyis nem a megszokott sémákban gondolkodik. Illetve, hogy mindig tehetünk és tegyünk másképp, újat, meghökkentőt, mert az viszi előre az embert, ha több mindent kipróbál és kitalál, akár másoktól inputot kapva. Mindig többet kell elvárnunk magunktól. Egyébként ugyanezért is jók a hallgatói visszajelzések, illetve ezért is hasznos, hogy a mentorok egymás között is tudnak beszélgetni.

 

Legyen Ön is Alumni Mentorunk, és az Alumni Mentor Klub tagja. A tagság nyitott mindenki számára. Bekapcsolódni az uniszegedalumni.com oldalon a "Szívesen Mentorálok" opció jelölésével, valamint az Alumni Mentor Klub csoporthoz történő csatlakozással lehetséges.

Ha hallgatóként lennének kérdéseid, jelentkezz az Alumni mentorprogramba! Részletek.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr8816832174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása