Új szakaszba ért az Alumni Mentorprogram
Innovatív megoldásokkal, friss gondolatokkal indul a 16. ciklus: Alumni Mentor Klub alakult

 img_9087.jpg

< A megnyitó Galériája ide kattintva elérhető>

Az SZTE centenáriumi rendezvénysorozat keretében indítottuk el az Alumni Mentorprogram 16. ciklusát. Az ünnepi rendezvényen a jelenlegi ciklus elindítása mellett ismét lehetőséget biztosítottunk régi mentorainknak és mentoráltjainknak a találkozásra, valamint megköszöntük mentoraink önkéntes munkáját. Az elismeréseket az SZTE rektora és kancellárja, valamint az alumni ügyekért felelős rektori megbízott adták át. Az Alumni mentorprogram mérföldkőhöz érkezett. Innovatív megoldásokkal, friss gondolatokkal vágunk bele az új szakaszba: Alumni Mentor Klub alakult, valamint újabb mentorálási formák formálódtak a program keretében. Az alumni szakmai networking pedig újabb fórumot biztosít a mentorok körében és az egyetem képviselői számára az újabb együttműködések, kapcsolódási pontok megtalálására.

 Az Alumni Mentorprogram 2014-ben indult, és azóta lépésről lépésre fejlődik. A mögöttünk lévő 15 ciklus sikerességének bizonyítéka a több mint 500 sikeres mentorálás, a 639 jelenleg mentorálást vállaló alumni, és a nemrégiben kapott nemzetközi elismerés („Exceptional Dedication to Mentoring and Professional Guidance” díj), melyet a magyar egyetemek alumni hálózatai között elsőként kapott meg közösségünk.

Jelenleg az együttműködés menedzselése az uniszegedalumni.com oldalon zajlik, ahol a diákok felkereshetik a mentorokat, és kérdéseket tehetnek fel nekik flashmentoring formájában, vagy hosszútávú mentorálási együttműködést is kialakíthatnak az Alumni Mentorprogram keretében. Az Alumni Mentorprogram egy olyan, magyarországon egyedülálló program, ahol az SZTE-n végzett hallgatók osztják meg szakmai tudásukat és tapasztalataikat olyan hallgatókkal, akik hasonló munkaterületre készülnek, a témában érdekeltek, és a Szegedi Tudományegyetem diákjai. A programban résztvevő hallgató és mentorja között a kapcsolat sokkal rugalmasabb, mint egy normál gyakorlat során, mivel nincs szükség napi szintű interakcióra. A hallgatók reálisabb képet alakíthatnak ki a jövőbeli munkájukról és a munkáltatók elvárásairól, ezáltal hatékonyabbá válhatnak a munkaerő-piacon. A program sikere egyrészt a kötetlen és rugalmas kereteken, másrészt a résztvevő mentorok önzetlen segítségén alapul, akik fáradhatatlanul támogatják a hallgatókat.

Az 2021-es centenáriumi év lehet az Alumni Mentorprogram történetében az a mérföldkő, amikor új hangsúlyokkal építjük tovább. Az alulról jövő kezdeményezés, az Alumni Mentor Klub a szakmai networking egy olyan strukturált szintje, amely keretet teremt egymás támogatására, fórumot biztosít a mentorok körében a szakmai networkingre, illetve az újabb együttműködések, kapcsolódási pontok megtalálására. Az Alumni Mentor Klub egyik célja a mentorprogram minőségének megőrzése, melyre garancia a mentorközösség díjazottjainak, valamint oszlopos tagjainak személye, többek között Seres Erika, Dr. Harangozó Attila és Némethné Pálfy Marianna részvétele az Alumni Mentor Klub elindításában.

Az Alumni Mentor Program nyitóünnepségén a mentorokat a hagyományokhoz híven három kategóriába díjaztuk.

Mester Mentor címet azon mentorok kapnak, akik legalább 10 ciklus során rendelkezésre állnak, és akár több hallgatóval is sikeres mentorálási együttműködést zárnak

  • Gyarmati László - SZTE TIK Igazgató
  • Némethné Pálfy Mariann - Pick Szeged Zrt. - Bonafarm Csoport, Termelési Igazgató
  • Dr. Kovács Vilmos - Szabadkai European Cert. Kft., Értékesítési Igazgató
  • Bessenyei Zsolt - Pick Szeged Zrt. - Bonafarm Csoport, HR-Vezető
  • Dr. Palotai Erzsébet - Palotai Ügyvédi Iroda - Ügyvéd

 

Kiváló Mentor lehet, aki 5 cikluson keresztül a hallgatók rendelkezésére áll.

  • Nagy István - Webstrategy GmbH – Technical Lead
  • Dr. Prorok János – ELKH-SZTE Keringésfarmakológiai Kutatócsoport tudományos munkatársa, kutató -  biológus
  • Dr. Sóki József – SZTE - SZAOK, Klinikai Mikrobiológiai Diagnoszikai Intézet -  biológus
  • Paluska Péter – Lufthansa Systems Hungária Kft. - Senior Data Engineer
  • Csiszár Dániel - Szegedi Rubin Paprikafeldolgozó Kft.  -Műszakvezető

 

Mentorált hallgatók, akik legalább 4 alkalommal, vagy kiemelt aktivitással vettek részt a programban, vagy középiskolásokat mentorálnak az AMUP program keretében.

  • Varga Bertold
  • Kalmár Anett
  • Nagy Botond
  • Újvári Gréta

Hálásan köszönjük ismét mentorainknak elhivatottságukat és segítőkészségüket a program és a résztvevő hallgatók iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr2516677066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása