A pneumobil fejlesztését támogatta a Szegedi Universitásért 2007 Alapítvány

dsc_0558_edited.jpg

Ismét ösztöndíjjal támogatta a Mérnöki Kar hallgatóit a pneumobil autó tervezésében és kivitelezésében való közreműködés, valamint a versenyre való technikai felkészülés céljára az SZTE Alma Materhez kötődő Szegedi Universitásért 2007 Alapítvány. A pályázat nyertes hallgatói az Airrari-STECO Team tagjai, Gégény Ádám, Kocsispéter Viktor, Kozák Emese és Kun-Szabó Norman voltak.

Az innovatív fejlesztést segítő támogatásra az SZTE Mérnöki Karának mezőgazdasági és élelmiszeripari gépész, gépészmérnök és műszaki menedzser szakos hallgatói pályázhattak. A pályázat nyerteseinek díja fejenként 70 000 Ft volt, melyet a 3i Fejlesztő és Szolgáltató Kft. 100.000 Ft-tal a Varinex Informatikai Zrt. 50.000 Ft-tal, a Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány pedig 130 000 Ft értékű adománnyal támogatott.

-Pályázatom célja, hogy anyagi támogatást kérjek az épülő pneumobil és ecomarathon versenyautóink gyártásához, üzemeltetéséhez és a felmerülő járulékos költségek részleges fedezéséhez. A következő versenyeken minél eredményesebben szeretnénk szerepelni. Ehhez szükség van néhány fontos alkatrészre, kötőelemre illetve szerszámokra. Alkatrészeink között előfordul néhány esetben az egyedi gyártás, ez költségesebb egy szabványos alkatrész gyártásánál – áll a Mérnöki Kar hallgatóinak pályázatában.

Az egyetem öregdiák-szervezete és a pneumobilt fejlesztő hallgatók korábban is működtek már együtt – a minden évben megrendezett SZTE Alma Mater Weekend rendszeres kitelepülői, lehetőséget biztosítva a rendezvény látogatóinak a járművek megtekintésére és kipróbálására.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr516388170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása