Szakmai kerekasztal-beszélgetéssel nyitjuk meg az Alumni Mentorprogram 20. ciklusát

Tisztelettel meghívjuk az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogram 2023/24-as tanév őszi ciklusának nyitórendezvényére és a szakmai kerekasztal-beszélgetésre.

alumni_mentorprogram_2023_fb.png

Az idei megnyitóval az Alumni Mentorprogram 20. ciklusa kezdődik. Ez az alkalom ismét lehetőséget ad a találkozásra és további fejlődési utak meghatározására. Aktív mentorálási kapcsolattal rendelkezők számára ajánlott a részvétel az operatív információk megszerzése érdekében. A szakmai kerekasztal-beszélgetés nyitott minden Alumni tag, SZTE Partner és az érdeklődők számára.

KÉRJÜK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKÁT A RENDEZVÉNNYEL ÉS A SZAKMAI KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉSSEL KAPCSOLATOSAN REGISZTRÁCIÓVAL IDE KATTINTVA JELEZZE!


PROGRAM:

  1. október 13. (péntek) 10.00

SZTE Rektori Hivatal, Rektori Díszterem (Szeged, Dugonics tér 13.)

Regisztráció: 9.30

10.00 - 10.15

Megnyitó

Prof. dr. Gellén Klára,  Oktatási rektorhelyettes

10.15 – 10.30

Köszöntő

dr. Horvát Szilárd, Területfejlesztési koordinációért felelős helyettes államtitkár

10.30 – 10.45

Mérföldkő: az Alumni mentorprogram 20. ciklusa

Prof. dr. Görög Márta, Alumni ügyekért felelős rektori megbízott

10.45 – 10.55

Helyfoglaló: a kerekasztalbeszélgetések bemutatása

Gerháth Györgyi, Alumni kapcsolati koordinátor

11.00  – 11.30

Kávészünet, sajtóinterjúk

 

11.30  – 13.00

Kerekasztal-beszélgetések

*Részletes témaismertető lejjebb

 

A: Négynapos munkahét: tények és tapasztalatok

Helyszín: Díszterem

 

B: Felelősségteljes innováció-e a mesterséges intelligencia - lehetőségek és dilemmák

Helyszín: Díszterem

 

C: A munkahelyi egészségfejlesztés - szükséges minimum vagy lehetőség?

Helyszín: Díszterem

 

D: Az alumni mentorprogram őszi ciklusa: operatív tudnivalók, lehetőségek, kötetlen beszélgetés.

Helyszín: FSZ: 5. terem

 

13.00 – 14.00

Büféebéd

Helyszín: Átrium


*Részletes témaismertető a szakmai kerekasztal-beszélgetések kapcsán:

A: Négynapos munkahét: tények és tapasztalatok

Minden újabb generáció, amely megérkezik a munkaerő-piacra, kihívással szembesíti a szereplőket mind a munkavállalói, mind a munkaadói oldalról. Az új igények pedig szükségszerűen új megoldásokat követelnek. A négynapos munkahét is egy az atipikus munkavégzések között. Nem újkeletű jelenség, hazánkban is több cég alkalmazza már részben vagy teljesen. De mik a tapasztalatok? Megéri-e választani? Milyen előnyei vannak, és milyen kihívásokkal szembesültek a bevezetéskor?
A téma házigazdája és a beszélgetés moderátora Szelecky Noémi, HR szakértő, alumni mentor, aki a Librinél a témával kapcsolatban szerzett több éves tapasztalatát hozza a beszélgetésbe.

A kerekasztal-beszélgetésre elsősorban a cégek vezetőit, HR szakembereit, valamint a téma iránt érdeklődőket várjuk.

B: Felelősségteljes innováció-e a mesterséges intelligencia - lehetőségek és dilemmák

Egyre több területen hódít a mesterséges intelligencia,  és ezzel egyre több lehetőség, ugyanakkor egyre több dilemma, kérdés merül fel. Megkerülhető-e? Milyen területeken találkozhatunk vele? Kell-e tartanunk tőle a mindennapi életünkben? Melyek azok a legfontosabb feltörekvő technológiák, amelyek az MI-re építkeznek? Milyen trendek várhatók a közeljövőben? Tervezhető-e a jövő? A résztvevőket egy kérdéseket felvető, közös gondolkodásra ösztönző tudományközi beszélgetésre várjuk.
A téma házigazdája és a beszélgetés moderátora Dr. Lukovics Miklós, az SZTE GTK oktatója, akinek szakterülete a felelősségteljes innováció. Beszélgetőpartnere az SZTE Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszékének munkatársa Dr. Farkas Richárd.

A kerekasztal-beszélgetésre elsősorban a cégek stratégiai vezetőit, gazdasági és fejlesztési szakembereit, valamint a téma iránt érdeklődőket várjuk.

C: A munkahelyi egészségfejlesztés - szükséges minimum vagy lehetőség?

A munkahelyi egészségfejlesztés a munkaadók, a munkavállalók és a társadalom valamennyi olyan együttes tevékenységét jelenti, amely a munkahelyi egészség és jól-lét javítására irányul. – fogalmazza meg az ENWHP Luxemburgi deklarációja. Ugyanakkor, ha mindenki felelős egy adott dologért, akkor gyakran előfordul, hogy nem marad gazdája, vagy mindenki csak a szükséges minimumot teszi bele a közösbe. Érdeke-e a munkáltatónak, hogy stratégiai szinten foglalkozzon a munkahelyi egészségfejlesztéssel, és nyer-e vele, ha ezt teszi? A kerekasztal-beszélgetés résztvevőit egy tapasztalatmegosztó, gondolatébresztő beszélgetésre hívjuk.

A téma házigazdája és a beszélgetés moderátora Fekete György az IKIKK Harmadik Missziós Fejlesztések Klaszter keretében az SZTE Sport és Egészség Fejlesztési Programjának programvezetője.

A kerekasztal-beszélgetésre elsősorban a cégek vezetőít, HR szakembereit, valamint a téma iránt érdeklődőket várjuk.

D: Az alumni mentorprogram őszi ciklusa: operatív tudnivalók, lehetőségek, kötetlen beszélgetés

Az Alumni mentorprogram kiválasztási folyamatát követő eseményen tájékoztatjuk az őszi ciklus aktív résztvevőit a program folyamatáról. A bemelegítő beszélgetés során az Alumni mentorprogram koordinátora hasznos ötleteket, tippeket és módszereteket oszt meg a résztvevőkkel annak érdekében, hogy a résztvevők számára minél hatékonyabban teljesüljön a félév. Az ezt követő kötetlen beszélgetés során alkalom nyílik a programban résztvevő mentorok és hallgatók számára az írásbeli kapcsolatfelvétel megerősítésére, az első személyes találkozásra. Kiváló alkalom az együttműködés kereteinek lefektetésére: kapcsolattartás módja, gyakoriság, helyszín, felmerülő témák.

A téma házigazdája és a beszélgetés moderátora Gerháth Györgyi, az Alumni mentorprogram koordinátora.

A kerekasztal-beszélgetésre a jelenleg aktív mentorálási együttműködéssel rendelkező alumni mentorokat és hallgatókat várjuk. Azon hallgatóknak, akiknek mentora jelen lesz az eseményen, a részvétel kötelező, a többiek egyéni kérelmet nyújthatnak be a távolmaradásra, melyet a koordinátor bírál el.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr9918228959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása