Az Alma Mater Weekend elmaradhatatlan része a Gasztro Mater egyetemi főzőverseny. A korábbi évekhez hasonlóan egyetemi egységek, baráti társaságok jelentkezését várjuk, a baráti bográcsos ételek elkészítéséhez, és hogy kiderüljön, kié lesz 2023-ban az Aranyfakanál Díj!
Várjuk a csapatok jelentkezését az almamater@szte.hu címre legkésőbb június 5-ig. Érdemes időben szervezkedni, mert a terület befogadóképessége okán az induló csapatok száma limitált!
Kiírás:
Tisztelt Nevezők!
Kérjük, részletesen olvassák át az Gasztro MATER, az egyetemi főzőverseny alábbi tájékoztatóját a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében.
A versenyen résztvevők munkáit 3 fős zsűri bírálja el. A győztes elnyeri a „SZTE Alma Mater Aranyfakanál díját” és szponzori ajándékokat, illetve a szakmai zsűrivel egyeztetve több különdíjat is hirdetünk további ajándékokkal.
- Nevezni bármely, szabad tűzön készült étellel lehet.
- A jelentkező csapatoknak (10-15 fő) biztosítani tudjuk előzetes egyeztetés alapján az elkészítendő ételhez az alapanyagokat 15000 Ft értékben, valamint bográcsot és a tűzifát is (Egyéb főzőalkalmatosságról a csapatnak kell gondoskodni.)
A nevezéshez az alábbiakra van szükség:
- Csapat neve
- Kérjük, írják meg, hogy a csapatukban hány fő szeretne étkezni (ebből hány fő gyerek), és hogy hoznak-e saját bográcsot, főzőalkalmatosságot?
- Csapatkapitány neve és elérhetősége
- Kérjük, minden csapattag(ot) regisztráljon/janak az eseménynél, jelöljék az adott résznél, hogy a főző verseny résztvevői.
Szükséges eszközök, melyet hozzanak magukkal:
Javasoljuk, hogy napernyőt hozzanak a nap- és esővédelem miatt. Aki hoz saját bográcsot, kérjük, jelezze nekünk.
Kérjük, mindenki hozzon baltát a favágáshoz, kést a pucoláshoz, vágáshoz és szükséges tálakat a vízvételezéshez.
Kérjük, a bográcsokat a rendezvény végén mossák el és a főzés előtti állapotban adják vissza (mosogató szivacsot, fémsúrolót, és tisztítószert biztosítunk igény esetén).
Amit biztosítunk a főzéshez:
- bogrács – lehetőség van saját bogrács, vagy egyéb főzőalkalmatosság használatára is
- állvány
- alapanyagtámogatás (Előre leadott igények alapján, választható alapanyaglista hamarosan itt elérhető.
- tűzifa (gázzal nem lehet főzni, az esélyegyenlőség és az aroma biztosítása miatt)
Helyszín:
A főzés helyszíne a SZTE Sportközpont tűzgyújtó helye. Kialakított bográcsmosó állvány és vízvételi hely a tűzrakó hely melletti épület mentén található.
Szemerkélő eső esetén az esemény megtartásra kerül, kérjük, emiatt hozzanak napernyőt.
Áztató eső esetén a verseny elmarad, csak központi főzés lesz.
Időbeli ütemezés:
8.00 Találkozó
8.05 Szabályismertetés
8.15 Indulás (favágás, bográcsmosás, előkészítés)
12.00-ra lehetőség szerint kész kellene lennie az ételnek, utána értékel a zsűri.
12.30-tól kiosztásra kerül az étel
Helyszíni koordinátor: Bolgár Zsolt
Az Alma Mater Weekendre az SZTE volt és jelenlegi hallgatói, dolgozói vendégeikkel június 9-ig regisztrálhatnak az SZTE Alma Mater honlapján keresztül.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.