Gasztro Mater 2023

fozoverseny.png

Az Alma Mater Weekend elmaradhatatlan része a Gasztro Mater egyetemi főzőverseny. A korábbi évekhez hasonlóan egyetemi egységek, baráti társaságok jelentkezését várjuk, a baráti bográcsos ételek elkészítéséhez, és hogy kiderüljön, kié lesz 2023-ban az Aranyfakanál Díj!

Várjuk a csapatok jelentkezését az almamater@szte.hu címre legkésőbb június 5-ig. Érdemes időben szervezkedni, mert a terület befogadóképessége okán az induló csapatok száma limitált!

Kiírás:

Tisztelt Nevezők!

Kérjük, részletesen olvassák át az Gasztro MATER, az egyetemi főzőverseny alábbi tájékoztatóját a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében.

A versenyen résztvevők munkáit 3 fős zsűri bírálja el. A győztes elnyeri a „SZTE Alma Mater Aranyfakanál díját” és szponzori ajándékokat, illetve a szakmai zsűrivel egyeztetve több különdíjat is hirdetünk további ajándékokkal.

  • Nevezni bármely, szabad tűzön készült étellel lehet.
  • A jelentkező csapatoknak (10-15 fő) biztosítani tudjuk előzetes egyeztetés alapján az elkészítendő ételhez az alapanyagokat 15000 Ft értékben, valamint bográcsot és a tűzifát is (Egyéb főzőalkalmatosságról a csapatnak kell gondoskodni.)

A nevezéshez az alábbiakra van szükség:

  • Csapat neve
  • Kérjük, írják meg, hogy a csapatukban hány fő szeretne étkezni (ebből hány fő gyerek), és hogy hoznak-e saját bográcsot, főzőalkalmatosságot?
  • Csapatkapitány neve és elérhetősége
  • Kérjük, minden csapattag(ot) regisztráljon/janak az eseménynél, jelöljék az adott résznél, hogy a főző verseny résztvevői.

 

Szükséges eszközök, melyet hozzanak magukkal:

Javasoljuk, hogy napernyőt hozzanak a nap- és esővédelem miatt. Aki hoz saját bográcsot, kérjük, jelezze nekünk.

Kérjük, mindenki hozzon baltát a favágáshoz, kést a pucoláshoz, vágáshoz és szükséges tálakat a vízvételezéshez.

Kérjük, a bográcsokat a rendezvény végén mossák el és a főzés előtti állapotban adják vissza (mosogató szivacsot, fémsúrolót, és tisztítószert biztosítunk igény esetén).

 

Amit biztosítunk a főzéshez:

  • bogrács – lehetőség van saját bogrács, vagy egyéb főzőalkalmatosság használatára is
  • állvány
  • alapanyagtámogatás (Előre leadott igények alapján, választható alapanyaglista hamarosan itt elérhető.
  • tűzifa (gázzal nem lehet főzni, az esélyegyenlőség és az aroma biztosítása miatt)

 

Helyszín:

A főzés helyszíne a SZTE Sportközpont tűzgyújtó helye. Kialakított bográcsmosó állvány és vízvételi hely a tűzrakó hely melletti épület mentén található.

Szemerkélő eső esetén az esemény megtartásra kerül, kérjük, emiatt hozzanak napernyőt.

Áztató eső esetén a verseny elmarad, csak központi főzés lesz.

 

Időbeli ütemezés:

8.00 Találkozó

8.05 Szabályismertetés

8.15 Indulás (favágás, bográcsmosás, előkészítés)

12.00-ra lehetőség szerint kész kellene lennie az ételnek, utána értékel a zsűri.

12.30-tól kiosztásra kerül az étel

 

Helyszíni koordinátor: Bolgár Zsolt

 

Az Alma Mater Weekendre az SZTE volt és jelenlegi hallgatói, dolgozói vendégeikkel június 9-ig regisztrálhatnak az SZTE Alma Mater honlapján keresztül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztealmamater.blog.hu/api/trackback/id/tr3118127560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezete legfőbb célkitűzésének tekinti, egy olyan közösséget építsen, amelyben az egyetem öregdiákjai a diplomaszerzést követően is kapcsolatban maradhatnak az intézménnyel és egymással. Az Alma Mater-tagok részesei lehetnek az egyetemi életnek, értesülhetnek az itt zajló fejlesztésekről, rendezvényekről, és egyedülálló kedvezményrendszert vehetnek igénybe. A szervezet alapvető célcsoportját képezik az egyetemi oktatók és dolgozók mellett azok a volt hallgatók, akik a Szegedi Tudományegyetemen tanultak, és itt szerezték meg diplomájukat.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása